Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Coaching tréning

 

COACHING-TRÉNING
Céges tréning 

A coaching gyakori meghatározása a személyes tanácsadás. A coaching lehet tanácsadás, ha tanácsot kérnek tőlünk, vagy ha arra van szükség. Ám a coaching többnyire eredményesebb, ha rávezetés. A problémák felismertetése, másrészt a kihívásokra adandó válaszok megszülése körüli bábáskodás. Ilyenkor a coach, a saját felismerések facilitátora. Hiszen a coaching teljesítményjavulást célzó dialógus két fél, a coach és a kócsolt ügyfél (a coachee) között. Olyan párbeszéd egymásban megbízó felek között, amelynek a célja valamilyen változás, felismerés, ill. új képességek megszerzése a kócsolt kolléga és a szervezet érdekében.

Tréningünkön megtanulja a coaching dialógus vezetését. S bár jobban kiaknázhatóvá válik a munkatársakban lévő potenciál, nem csak X.Y munkatárs lesz produktívabb. Van egy másik eredménye is a coachingnak. Olyan tudásáramlás alakul ki a szervezeti kultúrájukban más minőségre jutó cégeknél, amely behozza mindenki tapasztalatát az elemzésbe, mindenki kreativitását a stratégiai opciók generálásába, a szervezet teljes tudását a döntések meghozatalának folyamatába. Nem csupán célszerű, hogy a közép- és felsővezetők ne ösztöneik alapján coach-oljanak, a cégen belüli coaching a versenyképesség feltétele. 

COACHING TRÉNING TEMATIKA

A coaching

a coach feladata, szerepe 

a coachee és coach mentális térképei 

Adaptív coaching

direktív és non-direktív coaching

alkalmi és folyamatos coaching

specifikus és általános coaching 

A coaching folyamat lépései és azok technikája

A coaching eszköztára

a coaching iránytű; az igazi szükséglet feltárásának eszközei

a munkatárshoz igazodó módszer kiválasztása

a visszajelzések eszközei

a fejlesztési terv

a coaching értékelése

A coaching-dialógus kommunikációs eszköztára

a partner meghallgatása

kérdezéstechnika

a hiteles visszajelzések

az érzések kifejezése

zavarok a kommunikációban

változási folyamat

önérvényesítés, érdekérvényesítés

konfliktuskezelési stratégiák

Motiváció és (után)követés a coachingban

Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg: info@mediacomm.hu vagy 06 209 342 760

Céges képzés
Kérje ajánlatunkat, várjuk megtisztelő ajánlatkérésüket. Vállalati programjainkat akár angolul, akár magyarul,  az ügyfél 12, (max. 15) munkatársa is igénybe veheti. A céges programok időpontjai egyeztetendők