Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önismereti tréning

ÖNISMERETI TRÉNING
Ön- és emberismeret tréning (Self-awareness training)
Céges és nyílt tréningek is!

Az tud vezetni, menedzselni, csapatban dolgozni, együttműködni, aki érti és ismeri saját magát, aki ismeri a legfontosabb személyiségtipológiákat, tudja munkatársait, üzleti partnereit "olvasni". Az önismereti tréning során a résztvevő látni kezdi magát kívülről, ezzel párhuzamosan pedig eddig nem sejtett mélységben fogja látni és érteni környezetét. Ez egy különleges készség, amely igen komoly befolyásolási képességet, rendkívül jelentős hatalmat ad Önnek, ugyanakkor felelősséggel is jár. 

TEMATIKA

1. nap: Ön- és emberismeret, személyiségtipológiák

1. Milyen vagyok?

Bemutatkozás különleges módon és visszajelzés a többiektől.

Az ún. Johari-ablak nyílt zónájának növelése

Viselkedésem hatása, egyéni kommunikációm, kifejezésvilágom

Az elégedettségemet kommunikálom vagy elégedetlenségemnek adok hangot.

2. Személyiségtipológiák

Teszt és minden résztvevő személyiségtükre a világ első számú személyiségtipológiai rendszerében, az MBTI szerint.

3. A 16 MBTI típus és jellemzőik, kapcsolat a hippokratészi tipológiával

4. Konfliktuskezelési jellemzők

Az Ön domináns konfliktuskezelési stílusa

Az Ön tárgyalási stílusa

5. A személyiség mozgatórugói 

A teljesítmény, affiliációs, agressziós, védekezési, lelkiismeret, dominancia, exhibíció, autonómia, gondoskodás, rend és segélykérési szükségletek, valamint az ún. másodlagos faktorok (önigazolás, racionális dominancia, agresszív nonkonformizmus, passzív dependencia, szociabilitiás) mérése.

2. nap: ÖNISMERETI TRÉNING

1. Csoportszerepek gyakorlati megtapasztalása és csoport szerepek teszt, amelyek azonosítja a résztvevők elsődleges és másodlagos csoportszerepeit. 
(Vállalatépítő, Elnök, Palánta, Serkentő, Forrásfeltáró, Helyzetértékelő, Csapatjátékos, Megvalósító-befejező)

2. Vezetői motivációs tesztekkel a résztvevők szükségleti profiljának meghatározása

3. Vezetői stílus térkép (Adaptív (helyzetfüggő) vezetési stílusrugalmasságról visszajelzés és a kontextusnak valamint a helyzetnek megfelelő stílus azonosítása

4. Amilyennek mutatja magát, amelyen ténylegesen; amilyen szeretne lenni.

5. Értékelés és tanulságok. Személyiségfejlesztési akcióterv.

Kérdéseire készséggel válaszolunk: info@mediacomm.hu vagy 06 209 342 760.

Időpontok és helyszínek:

2018. január 22-23. Nyugati Oktatási Központ (1055 Bp., Nyugati tér 9

2018. március 12-13. Bobbio Hotel (1121 Bp., Béla király út 47.)

2018. június 21-22. Bobbio Hotel (1121 Bp., Béla király út 47.)

2018. október 11-12. Bobbio Hotel (1121 Bp., Béla király út 47.)

2018. november 22-23. Bobbio Hotel (1121 Bp., Béla király út 47)

 

Kedvezmények és részvételi díj:

Kedvezményes részvételi díj egyéni ügyfeleknek, kkv-éknak* 49.000 + áfa

Részvételi díj: 99.000 Ft + áfa

Céges ügyfeleinknek a második és további munkatársak díjából 50% kedvezményt biztosítunk. Csak egy kedvezmény vehető igénybe. *500 milliós éves forgalom alatt.

A részvételi díj a tananyag, az ebédek és bekészítések költségét tartalmazza.  

Jelentkezés: A jelentkezési lap a word dokumentum értelemszerű kitöltése után akár e-mailben, (info@mediacomm.hu) akár a (06 1) 200 5762-es faxszámra visszaküldhető. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, kiküldjük az ún. előlegbekérő-levelet, annak kiegyenlítésekor kerül kiállításra a számla.  

Opcionális vizsga és tanúsítvány
A nyílt képzések/tréningek végén azoknak, akik szívesen tesztelik tudásukat, azoknak nem kötelező jelleggel (opcionális) vizsgalehetőséget biztosítunk. A sikeres vizsgázók tanúsítványt szereznek. 
A vizsga nyílt programok esetén közvetlenül a tréning befejezését követi. Számon kérjük a képzés során elsajátított elméleti ismereteket és a tréninges helyzetgyakorlatokhoz hasonló szituációs gyakorlatban kell a tréningcélokat jelentő kompetenciák elsajátítását bizonyítani.  
A képzés eredményességének mérése céges programok esetében (jellemzően) a következők szerint történik. 
Vagy a képzés első napja második moduljában vagy a tréninget megelőző képzési igény felmérésekor tartjuk azon viszonyítási alap (benchmark) gyakorlatot, amely az induláskori készségszintet méri. 
A képzés utolsó előtti blokkjában kerül sor a zárógyakorlatra, amely zárógyakorlatot (igény szerint vizsgagyakorlatot) videóról visszanézzük. A tréningcélként kijelölt szempontok alapján pontozzák egymást - ismét 1-10-ig skálázott normál eloszlásgörbén a résztvevők - így mérjük az induló képesti fejlődést a fejlesztési célként rögzített kompetenciák mentén.

A résztvevők: 
A képzésbe történő bekapcsolódás feltétele legalább szakiskolai végzettség, egyéb megkötés nincs.  

Jelentkezési határidő: a jelentkezés folyamatos, de jelentkezést a program előtti utolsó héten 12.000 Ft+áfa/fő felár mellett fogadunk el, ha a csoport létszáma lehetővé teszi.

Mit kell hozni a tréningre? Semmit. Minden ügyfelünk tananyagot, ún. workbookot (kézikönyvet) kap, a minőségi képzéshez szükséges tárgyi feltételeket (projektor, számítógép) céges képzés esetén is készséggel biztosítjuk.

Az oktatás mikor kezdődik és mikor ér véget?

Az egyes napokon az oktatás 8.15-kor kezdődik, és 17.15-kor ér véget, ezt követheti opcionális egyéni konzultáció, kérdezz-felelek 18.15-ig (ez már igény szerint). Kérjük, hogy az első napon 8.00-ra szíveskedjen érkezni.

 

Ebéd, étkezés
A program során ebédet, a szünetekben frissítőket, kávét biztosítunk.

Céges képzés
Nyílt képzéseink maximális létszáma 12 fő. Vállalati programjainkat akár angolul, akár magyarul, az ügyfél 8-12 munkatársa, bizonyos esetekben 15 fő is igénybe veheti. A céges program lehet az ügyfél telephelyén is, projektort, flipchartot, írásvetítőt, laptopot biztosítunk.